Hozzávalók:
8 db sima sós palacsinta
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 csipet őrölt fekete bors
10 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
2 dkg paradicsompüré
1 csomó petrezselyemzöldje
20 dkg sonka
1 dl tejföl
5 dkg trapista sajt
só
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre fonnyasztjuk,rátesszük a kis kockára vágott sárgarépát,fehérrépát, fokhagymát.Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, paradicsompürével izesitjük, majd puhára pároljuk.A sonkát is apró kockákra vágjuk,kevés olajon megpiritjuk,és a zöldségekkel összekeverjük.A külön kisütött palacsintákat megtöltjük,feltekerjük,és olajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé rakjuk.Tejföllel meglocsoljuk,reszelt sajttal megszórjuk,és a sütőben átforrósitjuk, mig a sajt rá nem olvad a tetejére.