HTML

Ezt főztem:-)

Mivel minden nap főzök, gondoltam megosztom veletek.:-)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tejberizs mézzel.

2010.01.20. 11:54 Jyll001

Hozzávalók:

30 dkg hosszuszemű rizs

9 dl tej

1 negyed vaniliarúd, vagy 1 dkg zacskó vaniliáscukor

10 dkg méz

1 csipet só

30 dkg hosszú szemű rizst tisztítás után, szűrõkanálban, meleg folyó víz alatt mossunk meg. Öntsünk egy elõzõleg kivizezett zománcozott edénybe 9 dl tejet, tegyünk bele negyed vaníliarudat, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a rizst, szórjunk rá egy csipet sót, majd fedjük le, és lángterelõ felett, takaréklángon pároljuk kb. fél óráig, amíg megpuhul. Idõközben villával néhányszor keverjük át, nehogy leégjen. Ha nem fõtt meg, öntsünk alá még egy kis tejet, és pároljuk tovább, majd távolítsuk el belõle a vaníliarudat. Amikor teljesen megpuhult, dolgozzunk bele 10 dkg mézet, zárjuk el a tűzhelyet, és fedõ alatt hagyjuk szikkadni. Szükség esetén vaníliarúd helyett 1 dkg vaniliáscukorral is ízesíthetjük, amit a fõzés végén, a méz után keverjünk bele.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eztfoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr451687210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása